15:58 | 28.07.2015

Oppskrift: Grove rundstykker

Hei!

I gr lagde jeg noen utrolig gode rundstykker som passer perfekt til en sommerfrokost, og til skolemat n som skolen starter igjen.Jeg vet i alle fall at jeg skal lage en stor porsjon neste gang for fryse ned til skolestart s jeg slipper spise skiver hver eneste dag. Rundstykkene ble virkelig en hit her, s p to dager s er det tomt. Vel, her er i alle fall oppskriften.



Oppskriften gir 16 rundstykker

♥ 1 pktrr gjr

♥ 1 dl havregryn

♥ 5 dl sammalt hvete

♥ ca. 3 dl hvetemel

♥ 4dl melk, m vre lunken

♥ 1 ts salt

♥ 3 ss olje (jeg brukte oliven)

Begynn med blande sammengjr, sammalthvete og havregrynog ta deretter 2 dl av hvetemelet. Varm melken til den er omtrent 37 grader, hells i melk, salt og ojle. Tilsett deretter litt og litt hvetemel til deigen erferdig og slipper redskap og bakebolle lett. La s deigen heve til dobbel strrelse under et hndkle eller plast, det tar omtrent en halvtime/time. Elt s den ferdige deigen, og del den i 16 like store deler. Trill ut runde og sprekkfrie rundstykker, dekk dem til og la dem s heve til dobbel strrelse igjen. Pensle med melk og s er rundstykkene klare for steking. Stek dem p 230 grader midt i ovnen i 8-10 minutter. Etter noen minutter med avkjling er rundstykkene klare til nytes.



Tiril Srensen


29.07.2015 kl.17:09

Mmm, s godt! Tusen takk for oppskrift og ha en fortsatt fin dag :-)

Response post



Design by DesignMagasinet

hits