15:58 | 28.07.2015

Oppskrift: Grove rundstykker

Hei!

I går lagde jeg noen utrolig gode rundstykker som passer perfekt til en sommerfrokost, og til skolemat nå som skolen starter igjen. Jeg vet i alle fall at jeg skal lage en stor porsjon neste gang for å fryse ned til skolestart så jeg slipper å spise skiver hver eneste dag. Rundstykkene ble virkelig en hit her, så på to dager så er det tomt. Vel, her er i alle fall oppskriften.



 

Oppskriften gir 16 rundstykker

♥ 1 pk tørr gjær

♥ 1 dl havregryn

♥ 5 dl sammalt hvete

♥ ca. 3 dl hvetemel

♥ 4 dl melk, må være lunken

♥ 1 ts salt

♥ 3 ss olje (jeg brukte oliven)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begynn med å blande sammen gjær, sammalthvete og havregryn og ta deretter 2 dl av hvetemelet. Varm melken til den er omtrent 37 grader, hell så i melk, salt og ojle. Tilsett deretter litt og litt hvetemel til deigen er ferdig og slipper redskap og bakebolle lett. La så deigen heve til dobbel størrelse under et håndkle eller plast, det tar omtrent en halvtime/time. Elt så den ferdige deigen, og del den i 16 like store deler. Trill ut runde og sprekkfrie rundstykker, dekk dem til og la dem så heve til dobbel størrelse igjen. Pensle med melk og så er rundstykkene klare for steking. Stek dem på 230 grader midt i ovnen i 8-10 minutter. Etter noen minutter med avkjøling er rundstykkene klare til å nytes. 



Tiril Sørensen


29.07.2015 kl.17:09

Mmm, så godt! Tusen takk for oppskrift og ha en fortsatt fin dag :-)

Response post



Design by DesignMagasinet

hits